Składka na Radę Rodziców w roku szkolnym 2021/22 wynosi: 1 dziecko – 40 zł, 2 dziecko – 35 zł, 3 i kolejne – 30 zł. Składki na RR można wpłacać u wychowawcy klasy lub na konto: Bank Spółdzielczy w Suwałkach, 52 9359 0002 0092 1047 2001 0103, odbiorca: ZSS w Lipsku, ul Szkolna 1. W tytule wpisujemy imię i nazwisko dziecka, klasa.

"Jedynie dzieci wiedzą czego szukają – odparł Mały Książę. – Poświęcają czas lalce z gałganków, która nabiera dla nich wielkiego znaczenia i płaczą, gdy się im ją odbierze." (,,Mały Książę"- Antoine de Saint-Exupéry)

11 lutego w naszej szkole odbyły się warsztaty z szycia przeprowadzone przez p. Izabelę Cembor. W zajęciach uczestniczyli uczniowie klasy Va, Vc oraz harcerka Julka z klasy 7a zdobywająca stopień pionierki oraz wolontariuszka Martyna - działająca na rzecz biblioteki szkolnej.

Spotkanie zorganizowano w ramach Programu Grantowego "Moje miejsce na Ziemi" finansowanego przez Fundację Orlen. Organizatorem spotkania jest Towarzystwo Nauczycieli Bibliotekarzy Szkół Polskich Oddział w Augustowie. Na początku spotkania uczniowie otrzymali uszyty szablon głównego bohatera książki ,,Mały Książę"- Antoine’a de Saint-Exupéry’ego. Zadaniem uczestników było wypełnienie go przygotowanym materiałem. Najwięcej trudności sprawiło uczniom wypełnienie rąk Księcia i przyszycie ich do korpusu. Najwięcej radości sprawiło ostatnie zadanie polegające na przyszywaniu takich detali jak oczy i usta oraz ubieranie bohatera. Prowadzące przygotowały tak dużo materiałów, że trudno było się zdecydować jakie ozdoby wybrać, aby Książę wyglądał okazale. Dwugodzinne spotkanie minęło bardzo szybko. Wszyscy bawili się doskonale i zapewniali, że chętnie wzięli by udział w kolejnych warsztatach. Dziękujemy organizatorom i sponsorom warsztatów!